Whiskey Cocktail

Whiskey cocktails: hoe ga ik de lekkerste cocktail maken?

Liefhebbers van whiskey zijn veelal puristen die het liefste hun drankje zo puur mogelijk verorberen. En dat is jammer voor hen, want het geheel in de mix gooien kan behoorlijk aangename resultaten opleveren. Whiskey is met vele ingrediënten en drankjes te combineren, waardoor het ideaal is voor het maken van cocktails. Lees nu snel verder hoe jij heerlijke whiskey cocktails kunt maken. Aan de hand van een aantal cocktail recepten maak jij binnenkort aan de hand van jouw favoriete soort whiskey de heerlijkste cocktails.

Whiskey cocktails voor beginners

De variëteit aan keuze qua whiskey cocktails kan overweldigend zijn voor een leek. Of misschien ben je van nature niet zo avontuurlijk aangelegd en wil je gewoon rustig aan beginnen. Dat kan allemaal prima met deze whiskey cocktails, die binnen een handomdraai te bereiden zijn maar tevens erg lekker zijn:

Whiskey cola: meer basic dan dit wordt het niet. Mix whiskey en cola samen, en voeg eventueel schijfje citroen toe als garnering. Simpel maar effectief.

Manhattan: klinkt erg fancy, nietwaar? Toch is deze cocktail gemakkelijk te maken. Je hebt bourbon, Martini Rosso, Angostura bitters nodig en eventueel voeg je een cocktailkers toe om het geheel echt chique te maken.

Whiskey cocktails voor de liefhebber

De mixen voor beginners zijn erg gemakkelijk te creëren. Wanneer je de moeilijkheidsgraad iets wilt verhogen, is het aan te raden om een shaker aan te schaffen. Deze biedt je de mogelijkheid om ingewikkeldere whiskey cocktails te maken. Ook is een cocktail workshop een mogelijkheid, om je vaardigheden ietwat uit te breiden. Een aantal cocktail recepten voor de frequente mixer:

Whiskey sour: bestaande uit whiskey (1,5 deel), suikersiroop (2 barlepels), citroensap, eiwit en daarnaast kun je 2 druppeltjes Angostura bitters en een cocktailkers toevoegen. Voeg crushed ijs toe in de shaker.

Old fashioned: classier dan dit wordt het niet. Kies bourbon voor een zoetere smaak, of rye whisky voor iets scherpers. Voeg verder suikersiroop, Angostura bitters, ijs en sinaasappel of citroen toe.

Whiskey cocktails voor gevorderden

Je hebt de iets moeilijkere cocktails met succes gemaakt, en ook de cocktail workshop heeft zijn vruchten afgeworpen. Tijd voor de wat ingewikkeldere whiskey cocktails:

Bourbon coffee: je hebt voor deze cocktail tevens een pan nodig om de bourbon in te roosteren en de pecannoten te roosteren. Verder heb je slagroom, bruine suiker en koffie nodig voor deze mix. Perfect voor na de maaltijd!

American Beauty: aan de hand van een Boston shaker kun je het geheel goed blenden. Bestaat uit 1 deel whiskey, 1 barlepel suikersiroop, 3 verse frambozen en een halve limoen. Wat crushed ijs erbij, en voilà.