Teacher’s

Teacher’s is een Schotse whisky. Het merk ontstond in de jaren 30 van de 19e eeuw. Toen trouwde William Teacher met de dochter van een kruidenier in Glasgow. Hij nam de kruidenierszaak over van zijn schoonvader en begon met de verkoop van whisky. Hij bouwde een keten van 18 winkels waar whisky werd verkocht, waarmee hij de grootste handelaar werd in Glasgow. Vanaf de jaren 50 van de 19e eeuw werkte William Teacher samen met zijn twee zonen William Jr. en Adam en gingen ze ook zelf whisky stoken. Ze brachten merken op de markt als Australian Bonded Grand Liqueur en Hibernian Cream. In 1884 werd het tot nu toe populairste merk Teacher’s Whisky geregistreerd: Highland Cream. Teacher senior maakte dit niet meer mee, hij overleed in 1877.

Teacher’s Whisky bleef mateloos populair

De zonen van William verhuisden het hoofdkantoor van Teacher’s Whisky naar het beroemde adres Enoch Square, waar het tot 1991 gevestigd bleef. De distilleerderij in Kennethmont in Aberdeenshire werd in 1898 opgericht, hier werd de beroemde Highland Cream gebotteld, een mix van verschillende whisky’s die zeer populair is tot op de dag van vandaag. In 1960 nam Teacher’s de Glendronach-distilleerderij over en in 1972 werd een geheel nieuw bedrijf gebouwd om aan de groeiende vraag naar de Teacher’s whisky te kunnen blijven voldoen. Mede dankzij Teacher’s aanbiedingen groeide de omzet naar 1 miljoen flessen per jaar.

Teacher’s niet langer zelfstandig

In 1976 kwam er een einde aan de zelfstandigheid van Teacher’s Liquour. Het bedrijf, dat tot dan toe nog steeds in handen was van afstammelingen van William Teacher werd overgenomen door Allied Breweries. Tot dan was Teacher’s het grootste onafhankelijke whisky bedrijf van Schotland. De variant Highland Cream was in de jaren tachtig van de vorige eeuw de op 1 na best verkochte whisky in Groot Brittannië. Ook internationaal was er succes, wereldwijd werd de whisky goed verkocht, vooral in India ontstond een grote afzetmarkt. In de jaren daarna werd Teacher’s nog een aantal keren overgenomen. Anno 2020 is het bedrijf in Japanse handen en wordt de Teacher’s whisky nog altijd zeer goed verkocht over de hele wereld.

Het unieke recept van Teacher’s whisky

Het bijzondere van Teacher’s whisky en dan vooral van de Highland Cream, is de verfijnde combinatie van verschillende smaken. De Highland Cream bevat maar liefst 30 verschillende malt whisky’s in het unieke recept. Het is ook daarom dat liefhebbers van een goede Schotse whisky alert zijn op mooie Teacher’s aanbiedingen, want de whisky is vanwege zijn unieke smaak zeer geliefd. Naast de populaire Highland Cream is er ook nog de Teacher’s 50, een whisky voor de echte liefhebber die is samengesteld uit 50 verschillende Schotse whisky’s en die minimaal 12 jaar heeft gerijpt. Er is daarnaast ook nog een Teacher’s Single Malt. Dankzij het ruime assortiment is er altijd een Teacher’s whisky waarmee je jezelf of je gasten kunt verwennen.