Singleton whiskey - Schotse whisky met een zacht karakter

Ben je op zoek naar een heerlijke whisky, maar wil je eens iets anders proberen dan de traditionele whiskymerken? Dan is de Singleton whiskey een aanrader. Singleton whiskey smaakt soepel en is niet alleen heerlijk om puur te drinken, maar ook ideaal voor gemixte drankjes.

Single malt whisky uit 1817

In de Schotse regio Speyside ligt de oorsprong van Singleton whiskey. Vanaf het begin heeft het merk zich willen onderscheiden met een moderne reputatie. En dat uit zich doordat de smaak intens is, maar tegelijk heel toegankelijk. Hierdoor kunnen zowel ervaren liefhebbers van whisky van deze single malt genieten, maar is het bovendien een heel geschikte drank voor degenen die de eerste stappen op het gebied van het drinken van whisky zetten. De distilleerderij zelf ligt in Dufftown. Deze plaats staat erom bekend dat er meerdere distilleerderijen zijn gevestigd. Bovendien ligt in deze plaats de grootste maistank van Schotland. Je kunt met recht spreken van een typisch Schotse whisky, dat zijn eigen karakter heeft.

Kies een Singleton whiskey naar jouw smaak

De Schotse whisky is in drie varianten te krijgen, namelijk van twaalf jaar, vijftien jaar en achttien jaar oud. Deze getallen geven aan hoelang de whisky gerijpt heeft in de vaten. Iedere leeftijd heeft uiteraard zijn eigen kenmerken en eigen smaken. Kies je voor de twaalf jaar oude whisky, dan kun je rekenen op een warme ondertoon door de eiken vaten waarin de whisky gerijpt is. Hieraan zijn aromatische smaken als gekookte appel, bruine suiker en toffee toegevoegd. De vijftien jaar oude whisky kenmerkt zich door een fruitige ondertoon die verstrekt wordt door kruiden als koriander en een pittige peper. Dankzij de honing en toffee is de afdronk zacht. De hekkensluiter in het assortiment is de whisky van achttien jaar. In deze rijke whisky proef je gestoofd fruit, een vleugje bessen, zachte honing en toffee.

Stel je favoriete drankje samen

Voor het maken van Singleton whisky cocktails kun je de Singleton 12 jaar oude single malt als basis gebruiken. Je mixt deze whisky bijvoorbeeld met sherry, wat bitters en zwartebessenlikeur. Of ervaar de smaak van een frisse cocktail met komkommer, meloensap en muntblaadjes. Geef je de voorkeur aan een warmere basis, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een van de oudere whisky’s uit het assortiment.

Geef je smaakpapillen een nieuwe sensatie en kies voor de single malts van Singleton. Kijk bij de Singleton whisky aanbieding voor de whisky van jouw keuze, zodat je niet alleen kunt genieten van een goed glas pure whisky, maar ook van een feestelijke cocktail, waarbij je de samenstelling afstemt op de gelegenheid.