Loch Lomond

Loch Lomond is van oorsprong een Schots meer in het zuiden van de Schotse hooglanden, ook wel bekend als de Highlands. In een dorp in de buurt van dit meer, Alexandria, wordt een whisky gebrouwen vernoemd naar dit bekende meer. In de Loch Lomond distilleerderij wordt als sinds 1814 van origine een heerlijke single malt gebrouwd, alhoewel inmiddels ook blended, grain en single grain whisky’s gebrouwd worden in deze distilleerderij. De smaak kan veelal getypeerd worden als zoet, dankzij de variërende toevoegingen en aroma’s. Hieronder worden een aantal Loch Lomond whisky’s belicht.

Inchmurrin

In het meer waar deze whisky naar vernoemd is, bevindt zich een eiland genaamd Inchmurrin. Een logische naam voor een amberkleurige whisky. De smaak valt te typeren als mild, waarnaast de smaak tevens gekarakteriseerd wordt door de aparte kruiden die zijn toegevoegd: eucalyptus en laurier. Ook valt er een beetje citroen te detecteren. De jongste whisky in de Inchmurrin is 12 jaar oud.

Inchmoan

Ook deze whisky is een blend van whisky’s waarvan de jongste een leeftijd van 12 jaar heeft. Gerijpt in Amerikaanse eiken vaten en bourbon vaten, waardoor een smaak ontstaat die te omschrijven is als zoet en vanilleachtig. Daarnaast valt deze whisky te typeren als kruidig en rokerig. Een fijne combinatie!