Een authentieke Schotse whisky

Johnnie Walker is één van de meest gedronken en meest bekende producenten op het gebied van Schotse whisky’s. Het begon allemaal in Kilmarnock, waar de winkeleigenaar John Walker zijn eigen whisky stookte en verkocht vanuit zijn levensmiddelenwinkel. Deze visionair was één van de eerste whiskystokers die verschillende whisky’s met elkaar combineerde, ook wel bekend als blenden. Dit werd zo bekend dat zijn zoons doorgingen met het produceren van de whisky na de dood van John Walker. Al snel introduceerden zij de albekende vierkante flesvorm en het iconische logo. The rest is history.

Johnnie Walker is in de loop der jaren uitgegroeid tot één van de meest gedronken whisky’s op aarde. Het is dan ook geen verrassing dat er een hoop blends op de markt te vinden zijn, naast de speciale edities die eens in de zoveel tijd op de markt worden gebracht. In 2018 brengt Johnny Walker de volgende whisky’s uit:

– Red Label: de smaak van deze soort valt te karakteriseren als gebalanceerd. Kruidig en rokerig doch met een lichte nasmaak.

– Blue Label: rokerig, een klein beetje peper en erg zoet.

– Black Label: mout, licht turfig en zoetere smaken zoals mandarijn en rozijnen.

– Green Label: zoete moutsmaak, fris en een zachte afdronk.

– Platinum Label (of 18): de 18 staat voor de leeftijd van de whisky. Subtiel rokerig doch zacht dankzij de karamel.

– Gold Label Reserve: rijk en zoet (abrikoos en honing, onder andere)

– Double Black: rokerig en intensief, met een aantal zoete smaken.

– Swing: fruitig en licht rokerig.

Dankzij dit grote assortiment aan blends kunnen de verschillende Johnny Walker whisky’s op diverse manieren gekarakteriseerd worden. Wat ze allemaal in overeenkomst hebben is de rijke en gelaagde smaken die deze whisky’s dankzij hun unieke blends tot hun beschikking hebben.

Black Label

Het voordeel van het blende van diverse whisky’s is het feit dat dit voor een algehele consistente kwaliteit zorgt. De Black Label editie van Johnnie Walker bestaat uit zo’n 40 rokerige graan- en maltwhisky’s, waarbij alleen malts geselecteerd zijn met een leeftijd van 12 jaar of ouder. De smaak van deze whisky bevat verschillende tonen: geel fruit, eikenhout, chocolade, mout en een klein beetje turf. Daarnaast is de afdronk lichtjes. Een allround uitstekende whisky die past bij verscheidene gelegenheden.

Blue Label

Je hebt blends én je hebt een blend zoals deze. Dankzij de combinatie van 16 unieke en uiterst zeldzame whisky’s is de Blue Label editie van Johnnie Walker één van de meest unieke merken op de markt. Deze licht amber gekleurde whisky bevat vele smaken: rijp fruit, cacao, rozijnen met een algehele rokerige en licht peperige smaak. Een krachtige en exclusieve smaak die bekend staat om zijn unieke kwaliteit.

Red Label

De Red Label editie van de Johnnie Walker whisky’s is een klassieker onder de whisky’s, en het is simpel te zien waarom dit zo is. Johnnie Walker Red Label is namelijk één van de meest gebalanceerde whisky’s die er op de markt te vinden is. Dat komt door de combinatie van rokerige malts, kruiden, lichte en zachte granen, rijp fruit, karamel en tonen van hout en turf. Elke slok biedt weer wat anders, waardoor de Red Label editie van Johnnie Walker een populaire keuze is.