Jameson

Er is een verschil tussen whisky en whiskey. Whisky komt namelijk van origine uit Schotland, terwijl whiskey gedistilleerd wordt in Ierland. Jameson is dus een Ierse whiskey. In 1780 richtte John Jameson, wiens vader een goed gevoel voor alliteratie had, het bedrijf op in Dublin. Al sinds jaar en dag is dit merk de meest verkochte whiskey van Ierland. Dat komt onder andere door de bijzondere bereidingswijze.

Vanuit Middleton in Cork wordt een blend gecreëerd van pot still en fijne granen whiskey’s. Een essentieel onderdeel van het brouwen van deze whiskey is de drievoudige distillatie die het geheel moet ondergaan. Hierbij ontstaat een whiskey met een distinctieve gouden kleur. Veelal is de smaak van Jameson te typeren als zacht. Het ruikt veelal zoet en bloemig, met vleugjes kruidig hout. Daarnaast zijn er verschillende aroma’s waar te nemen, bijvoorbeeld noten of fruit.

Jameson 70CL

De klassieke Ierse whiskey, welke verkrijgbaar is in de opvallende groene fles. Wanneer je een fan bent van zachte whiskey’s, is Jameson hét merk voor jou. Dankzij de combinatie pot still en granen whiskey ontstaat deze zachte smaak welke opvalt vanwege het ontbreken van rokerige tonen doordat er tijdens de bereiding niet met turf gestookt wordt. Ben je al nieuwsgierig geworden? Kijk dan eerst of deze whiskey in de aanbieding is!

Jameson 100CL

Een iets grotere variant van de voorheen benoemde 70CL fles. Verder bevat het dezelfde typische smaak van een Jameson: zacht en mild doch bevat het tevens een rokerige smaak. Hetzelfde maar dan meer, dat is nooit een slecht idee toch?