Een van de meest bekende en hoogwaardige whisky's uit Japan is zonder twijfel Hibiki whiskey. Deze whiskey, waarvan de naam oorspronkelijk ‘harmonie’ betekent, wordt geproduceerd door Beam Suntory. In deze whiskey proef je duidelijk de kwaliteit terug die zo typerend is voor alle in Japan gemaakte whiskeys. De moeite van het drinken waard voor de echte fijnproever!

De historie van Hibiki whiskey Suntory

Hibiki is afkomstig van Suntory, dat tegenwoordig gezien wordt als één van de bekendste whiskeyproducenten uit Azië. Suntory werd al in 1923 opgericht door Shinjiro Torii, die ervan droomde om de binding met de Japanse natuur en het Japanse vakmanschap te vangen in smaakvolle whisky’s. Hij startte hiermee in Yamazaki, vlakbij Kyoto en legde hier de basis voor de Japanse whisky-industrie.

In 1989 bestond Suntory 90 jaar. Ter ere van dit jubileum werd Hibiki op de markt gebracht en sindsdien heeft de whiskey verschillende awards gewonnen op de Worlds Whiskies Awards. Na het proeven van deze whiskey zal dat je niet verbazen: de mix van tientallen vaten geven deze whiskey een unieke smaak.

Japanse whiskey hibiki

De verschillende lagen en smaken die in de whiskey te proeven zijn, tonen een groot vakmanschap aan, en oog voor detail. Dat oog voor detail blijkt ook uit de verpakking van de Japanse whisky Hibiki: 24 ribbels op elke fles whisky symboliseren de Japanse kalender. Het etiket is handgemaakt washipapier en ook de kleur van de flessenhals is geen toeval: paars is de meest nobele kleur in de Japanse cultuur.

Hibiki whisky kopen

Hibiki whisky is te verkrijgen in verschillende varianten. Onder andere de Japanse Harmony, met verschillende fruittinten en kruiden, maakt onderdeel uit van het aanbod Hibiki whiskeys, maar ook Japanse Harmony Master’s Select en de Hibiki 17, 21 en 30 jaar oud.

De smaak van Hibiki

De Japanse Harmony Master’s Select is een echt collector's item en is in beperkte oplage geproduceerd. Deze unieke whisky smaakt onder andere naar sinaasappelmarmelade en pure chocolade. De Hibiki 17, 21 en 30 zijn stuk voor stuk whiskeys die een eigen karakter hebben, maar toch perfect in de Hibiki lijn passen. Waar Hibiki 17 jaar oud fruitig smaakt, met onder andere een vleugje vanille, perzik en meloen, is de 21 jaar oude whiskey wat zwaarder, met tonen van karamel en abrikoos. De 30 jaar oude Hibiki sluit de rij met smaken van leer, vijg, en ceder. Stuk voor stuk unieke volle smaken.

Ook in Nederland zijn deze exclusieve Hibiki wiskeys goed verkrijgbaar. Voor de echte whiskeyliefhebber is het zeker aan te raden deze hoogwaardige whiskeys te leren kennen. Bekijk het aanbod aan Hibiki whiskeys en ontdek deze heerlijke Japanse whiskeys.