Glenmorangie

Glenmorangie, de whisky naam die je niet eens zonder Schots accent kan uitspreken. Deze whisky is vernoemd naar de distilleerderij waar het gebrouwd wordt sinds 1843, van origine door William Matheson. Recent is dit merk overgenomen door het bedrijf van Louis Vitton, waardoor Glenmorangie een meer luxe uitstraling heeft gekregen. Desalniettemin zijn de roots van deze whisky nooit vergeten door de brouwers: de authentieke Schotse smaak blijft altijd het belangrijkste onderdeel van deze whisky. Kijk voor Glenmorangie aanbiedingen op onze speciale pagina met al acties van de komende week!

Sinds 1983 is Glenmorangie het bestverkochte whisky merk van Schotland gebleven. Hoe valt dit te verklaren? Een belangrijke factor is natuurlijk de heerlijke smaak van deze whisky. Deze ontstaat doordat de diverse whisky’s gerijpt worden in verschillende vaten: eiken, Bourbon, sherry of new oak vaten zijn zomaar grepen uit de vaten die de distilleerderij tot zijn beschikking heeft. Over het algemeen valt de smaak te typeren als verfijnd, waarbij de tonen kunnen verschillen. Veelal zijn deze zoet en licht, waarbij per smaak kan verschillen welke fruiten onderdeel uitmaken van het geheel. Hieronder worden een aantal Glenmorangie whisky’s belicht.

Glenmorangie Signet

Glenmorangie Signet is één van de meest unieke whisky’s die er te vinden is. Dankzij de gerst van op hoge temperatuur geroosterde chocolade (vergaard van het Cadboll landgoed) is de smaak van deze whisky te omschrijven als uiterst uniek. Dankzij de rijping in zowel Amerikaanse eikenvaten als Spaanse sherryvaten ontstaat er een single malt whisky die je niet snel zult vergeten nadat je hem geproefd hebt.

Glenmorangie 10

Glenmorangie 10, ook wel bekend als The Original Glenmorangie, is een toegankelijke whisky voor iedereen. De 10 refereert naar de jongste whisky die deze single malt bevat, deze is namelijk 10 jaar oud. Gerijpt in eiken Amerikaanse vaten valt de smaak van de Glenmorangie 10 te typeren als aangenaam zoet dankzij de honing en de diverse zoete fruit aroma’s die zijn te detecteren. Daarnaast wordt de whisky gekarakteriseerd door een verfijnde nootsmaak.

Glenmorangie Quinta Ruban

Deze whisky wordt eerst 10 jaar gerijpt in vaten die voorheen werden gebruikt voor de productie van bourbon. Vervolgens wordt het geheel nog eens 2 jaar gerijpt in de zogenoemde Quintas-vaten, vaten uit de wijnhuizen van Portugal met dezelfde naam. Door deze unieke manier van rijpen ontstaan een lichtzoete doch volle smaak die heerlijk over de tong rolt.

Glenmorangie Lasanta

The Lasanta is een van oudsher Gaelische uitspraak welke staat voor warmte en passie. Dat is tegelijkertijd een goede typering van deze whisky, de naam is dus niet voor niets gekozen. Deze volle single malt wordt eerst 10 jaar gerijpt in Amerikaanse vaten die voorheen gebruikt werden voor het rijpen van bourbon, waarna ze nog eens 2 jaar dienen te rijpen in Spaanse sherry vaten. Hierdoor ontstaat een kruidige smaak met vleugen van chocola en noten.