Glenlivet

Andrew Smith begon in 1774 met het stoken van Glenlivet whisky. Daarna is het bedrijf meerdere generaties in de familie gebleven. De distilleerderij is gevestigd in Speyside en werd in de 21e eeuw grondig gerestaureerd. De destillatie gaat bewust langzaam en vindt plaats in 2 ‘stillhouses’ met in totaal zeven sets stills. Glenlivet is een whisky met een lichte smaak, met zelfs een vleugje ananas in de smaak. Dat was geheel nieuw halverwege de 19e eeuw toen whisky over het algemeen een zware smaak had. Het was een echte mannendrank, vrouwen die whisky dronken, dat zag je in die tijd maar zelden. Vandaag de dag is dat natuurlijk anders, en de Glenlivet whisky heeft daar zeker een bijdrage aan geleverd.

Glenlivet maakt een enorme groei door

In de loop der eeuwen is het bedrijf van de familie Smith meerdere keren getroffen door brand, waarna er in sommige gevallen stills werden vervangen maar het is ook gebeurd dat er voor het stoken van de Glenlivet whisky een compleet nieuwe distilleerderij werd gekocht of gebouwd. Vanaf de jaren van de e eeuw waren er ook de nodige overnames, zoals dat meer voorkwam bij whisky distilleerders. Daarnaast werden er ook een aantal spraakmakende whisky’s gepresenteerd die tot op de dag van vandaag in trek zijn bij verzamelaars en liefhebbers. Voor zo’n bijzondere fles Glenlivet whisky moet natuurlijk in de meeste gevallen een flink bedrag worden neergeteld.

Enorme groei in verkopen van Glenlivet

De verkoop van Glenlivet whisky is in de laatste decennia enorm gegroeid. Toen één van de laatste nazaten van de familie, Bill Smith Grant, in de jaren 50 van de vorige eeuw het bedrijf overnam werden er jaarlijks ongeveer 700 flessen verkocht. Vandaag de dag gaat het om meer dan een miljoen flessen per jaar. Vooral sinds de capaciteit aan het begin van de 21e eeuw met maar liefst 75% werd uitgebreid dankzij een investering van ruim 10 miljoen Engelse Pond door de gebroeders Chivas. Mede hierdoor kon de export van Glenlivet whisky enorm groeien en konden ook liefhebbers van deze whisky buiten het Verenigd Koninkrijk kennismaken met deze bijzondere whisky.

Mooie Glenlivet aanbiedingen voor de echte liefhebber

Glenlivet aanbiedingen vind je uiteraard ook in Nederland. Deze geliefde whisky wordt zowel online verkocht als in slijterijen. Als je een echte liefhebber bent dan valt je keuze waarschijnlijk op één van de langer gerijpte whisky’s van Glenlivet. Uiteraard betaal je hier een wat hogere prijs voor, maar je krijgt wel een whisky in handen die je met een gerust hart aan je familie, vrienden of zakenrelaties kunt voorzetten.