Glen Talloch

Glen Talloch is een blended, oftewel samengestelde whisky afkomstig uit het ruige Schotland. De Schotten weten als geen ander hoe ze whisky moeten maken. Dat geldt uiteraard ook voor Glen Talloch. Het is een whisky die wereldwijd beroemd en zeer geliefd is. De whisky wordt samengesteld uit verschillende whisky’s, zowel malt als grain whisky. Het is het geheim van de makers hoe de samenstelling precies is. Daarna volgt uiteraard het rijpingsproces wat deze whisky zijn bijzondere smaak geeft waarin je de ruige Schotse hooglanden duidelijk proeft.

Een speciale variant van Glen Talloch

Een bijzondere variant van Glen Talloch whisky is de Rare and Old. Glen Talloch Rare and Old bevat speciale whisky’s die door de makers met zorg zijn uitgekozen. In deze whisky proef je een mix van onder andere Speyburn, Balblair en Knockdhu. Whisky moet minimaal 3 volle jaren rijpen in vaten van eikenhout. Alleen dan mag het Schotse whisky worden genoemd. Dit is wettelijk bepaald. Voor Glen Talloch whisky geldt dat deze minimaal 5 jaar rijpt, maar vaak nog langer. Er zijn varianten die pas na 8 of 12 jaar in het vat worden gebotteld.

Marktleider in Nederland

Glen Talloch whisky wordt weliswaar in Schotland geproduceerd maar het merk is in handen van het Nederlandse bedrijf Boomsma. Daardoor is dit merk marktleider in Nederland. Dankzij scherpe Glen Talloch aanbiedingen, zowel online als in fysieke slijterijen, is deze whisky erg populair geworden. Niet alleen in Nederland uiteraard, maar ook daarbuiten. Het merk wordt wereldwijd verkocht en is al vele decennia erg populair bij de echte liefhebbers van een goede whisky voor een aantrekkelijke prijs. De whisky wordt tot op de dag van vandaag gestookt in de distilleerderij in Schotland. Schotse whisky is vanwege zijn uitstekende smaak zeer geliefd in Nederland, hoewel er naast Glen Talloch whisky en andere Schotse whisky’s in ons land ook whisky uit Ierland, de VS en andere landen wordt gedronken.

Glen Talloch is de whisky voor de gewone man

Echte kenners zijn soms wat minder enthousiast over Glen Talloch whisky. Het is een whisky die vooral bij de ‘gewone man’ in de smaak valt omdat hij prettig geprijsd is. En de varianten die een 8 jarige rijping hebben gehad en zeker de oudere 12 jarige whisky van Glen Talloch zijn zeker de moeite waard om eens te proeven. Vooral omdat je regelmatig aantrekkelijke Glen Talloch aanbiedingen kunt vinden bij verschillende slijterijen. Het is een whisky die prima geschikt is om je met deze fascinerende drank kennis te laten maken.