Glen Scotia Whiskey: wat deze whiskey zo bijzonder maakt

Ben jij een echte whiskey liefhebber? Dan heb je vast weleens gehoord van het merk Glen Scotia. Dit whiskeymerk dat afkomstig is uit het hart van Schotland. Het merk heeft een rijke geschiedenis en een unieke smaak waardoor het erg geliefd is whiskeyliefhebbers. Lees op deze pagina meer over de geschiedenis van dit merk, welke bekende whiskeys dit merk produceert en wat hiervan typerende smaken zijn.

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1832. Toen startte ze als een van de eerste distilleerderijen in Campbeltown, een stad in Schotland die bekend staat als een van de belangrijkste whiskey regio's ter wereld. Wist je dat dit tevens één van de kleinste distilleerderijen is van Schotland? Deze distilleerderij is trouwens altijd onafhankelijk gebleven en is nog steeds eigendom van de familie Mitchell.

Bekende whiskeys

Het merk Glen Scotia heeft een aantal bekende en geliefde whiskey’s en staat met name bekend om de allround single malt whiskies. Denk hierbij aan de Glen Scotia 15 (46% alcoholpercentage), de Glen Scotia 25 (48.8% alcoholpercentage) en de Glen Scotia Double Cask (46% alcoholpercentage).

Elk van deze whiskey’s heeft zijn eigen unieke smaak en aroma, maar ze delen allemaal een rijke, volle smaak met tonen van honing, karamel, toffee en vanille. We gaan hieronder verder in op de bekendste en meest geliefde whiskey’s van dit whiskeymerk.

Glen Scotia Single Malt: 15 en 25

De Glen Scotia Single Malt vormt eigenlijk de basis van het merk. Deze whiskey is gemaakt van 100% gerst. Het heeft een volle en rijke smaak met tonen van vanille, karamel en een vleugje turf. De Glen Scotia 15 is een krachtige whiskey met tonen van kruiden, geroosterde noten en een subtiele rooksmaak. De Glen Scotia 25 heeft een unieke smaak, met tonen van gedroogd fruit, karamel en een vleugje eiken. Beide whiskey’s zijn ontzettend geliefd bij whiskeyliefhebbers over de hele wereld.

Glen Scotia Double Cask

De Glen Scotia Double Cask is een unieke en klassieke single malt whiskey die gerijpt is in een combinatie van eiken- en sherryvaten. Dit geeft de whiskey een rijke en volle smaak. De whiskey heeft tonen van rozijnen, gedroogd fruit en specerijen. Deze whiskey is 15 jaar oud.

Glen Scotia Victoriana

Een andere unieke en heerlijke whiskey van Glen Scotia is de Glen Scotia Victoriana. Deze whiskey is speciaal gemaakt om de historische stijl van Campbeltown te eren, met een krachtige smaak met tonen van karamel, geroosterde noten en een vleugje turf. Deze whiskey is 25 jaar oud.

Leuke feitjes over Glen Scotia

Wist je dat… ze een van de weinige distilleerderijen is die nog steeds haar eigen malting produceert? Dit betekent dat ze de gerst zelf malen, bevochtigen en drogen, waardoor ze volledige controle hebben over de smaak van de whiskey.

Wist je dat… ze in 2021 maar liefst twee prijzen heeft ontvangen? Zo hebben ze de Scottish Whisky Distillery of the Year 2021 en Best Whisky In The World 2021 gewonnen.

Conclusie: is dit whiskeymerk iets voor jou?

Kortom, Glen Scotia is een prachtig whiskeymerk met een rijke geschiedenis en unieke smaken. Of je nu op zoek bent naar een volle, rijke single malt of een whiskey met specifieke smaken, ze bieden voor elk wat wils. Van de Glen Scotia Single Malt tot de Glen Scotia Victoriana, elke whiskey is gemaakt met de hoogste kwaliteit gerst. Dit is een merk dat zeker de moeite waard is om te proeven. Proost!