Dalmore whiskey

Richard Paterson is het meesterbrein achter de bekende Dalmore whiskey. Of je nu een ervaren whiskey drinker bent, of dat je nog aan het experimenteren bent, voor beide groepen valt het goed in de smaak! Ook voor jong en oud valt deze whiskey in de smaak. Al bijna 50 jaar heeft Paterson zijn weg gebaand door de productie van whiskey. Hij heeft grenzen verlegd en met deze whiskey heeft hij een standaard gezet in de single malt whiskey. Echter, deze whiskey kent een verre voorgeschiedenis wat deze Schotse whiskey zo interessant maakt!

De geschiedenis van Dalmore

Voor de geschiedenis van de Dalmore beste whiskey moeten we maar liefst bijna een millennium terug in de tijd kijken. Hier is namelijk de oorsprong te vinden van het kenmerkende embleem, namelijk het hertengewei. In de familiegeschiedenis vond er toen een redding plaats van koning Alexander III en als dank hiervoor mocht het embleem worden gedragen. Dit gebeurde al in 1263 en met een sprong in de tijd werd er in 1839 een watermolen gekocht door de familie en omgebouwd tot distilleerderij. Na steeds verdere ontwikkeling en groei hiervan ontstond er een hele bekende en smaakvolle Dalmore whiskey!

Specifieke smaak

Er zijn diverse soorten Dalmore whiskey en zo zijn er ook verschillende smaken. Een voorbeeld hiervan is de Dalmore 12 jaar. Deze soort proeft als gedroogd fruit, sinaasappels en vanille. De aroma die hierbij hoort is chocolade, kruidige tonen en tot slot citrus. Dit is een klassieker op zichzelf, maar zo is er ook de Port Wood Reserve. Hierbij is het aroma fruitig en proef je een smaak van toffee, nectarines, maar ook koffie. De Dalmore 25 jaar heeft een intensere smaak ten opzichte van de rest! Dit is een uitzonderlijke whiskey met een exotische geur en de smaak valt zeker niet tegen. Denk hierbij aan vers gebak, chocolade truffels en melasse.

De kenmerken van de smaak van Dalmore is erg uiteenlopend. Wel zijn ze één voor één erg uniek en zijn er nog veel meer smaken dan hier is genoemd!

Waar zit Dalmore?

Van oorsprong zit Dalmore in Schotland, waar ze nu nog steeds te vinden is! Echter, een mooie Dalmore whiskey aanbieding is natuurlijk ook in Nederland te vinden. Zo zijn er ook Dalmore whisky glazen die je online kunt kopen. Door het mooie embleem op de glazen past het mooi in het Dalmore whiskey assortiment. Dalmore whisky kopen hoeft daarom helemaal niet zo moeilijk te zijn!