Chivas Regal

Chivas Regal Whiskey

Chivas Regal, alhoewel de naam misschien wat Spaans of Cubaans aandoet, is toch echt een whisky uit Schotland. Deze whisky is een blend, wat inhoudt dat deze whisky bestaat uit verschillende soorten whisky’s zodat de kwaliteit over de gehele linie consistent hoog is. De roots van deze whisky zijn te vinden Keith, Moray in de Schotse hooglanden van het Speyside gebied, bekend vanwege de vele whisky distilleerderijen die zich daar bevinden. Al vanaf 1801 wordt hier whisky gedistilleerd door de gebroeders Chivas. Het is één van de bekendste whisky merken ter wereld. Ben je nog niet bekent met dit merk bekijk dan de whiskey aanbiedingen. Misschien is het deze week in sales.

De whisky’s van Chivas Regal worden veelal getypeerd door de interessante mix van malt en graan whisky’s. Door deze vele soorten samen te voegen, ontstaat de karakteristieke blend waarvan velen genieten tot op de dag van vandaag. Qua smaak worden vele whisky’s getypeerd door de rokerige smaak die synoniem is geworden met whisky’s die geproduceerd worden op de Schotse eilanden. Daarnaast verschilt het natuurlijk per editie wat de smaken precies bevatten. Zo zijn er jongere en oudere whisky’s, toegevoegde fruitsmaken en ga zo maar door. Hieronder belichten we een aantal van de meest interessante uitgaven van Chivas Regal.

Chivas Regal 18

Je vraag je nu misschien af waar de 18 voor staat. Dat is heel simpel: de 18 refereert naar de leeftijd van de jongste whisky die een onderdeel uitmaakt van de blend van deze whisky. In deze smaak komen malt- en graanwhisky’s samen in speciaal uitgekozen eikenhouten vaten. Daarnaast is deze whisky typisch rokerig. Deze whisky is erg toegankelijk, zowel aangenaam voor de fijnproever als de beginneling.

Chivas Regal 12

Bij deze whisky is de jongste whisky die onderdeel uitmaakt van de blend 12 jaar. Een kortere rijpingstijd zorgt toch voor een net wat andere smaak. Ook hier zijn malt- en graanwhisky’s samengevoegd. Het rijke aroma is een heerlijke preview van de smaak, welke te omschrijven valt als mild met licht zoete touches. Een fijne whisky voor een ontspannen avondje.