Bowmore

Schotland heeft nog een aantal werkende distilleerderijen die nog uit de 18e eeuw stammen. De volgende merken werken nog steeds vanuit hetzelfde gebouw: Balblair, Glen Garioch, Tobermory, Bowmore en Glenturret. Bowmore is opgericht in 1779 door John Simpson en produceert nog steeds in dezelfde distilleerderijen. In 1837 werden William en James Mutter eigenaar. Ze blijven een aantal jaren eigenaar totdat in 1892 het werd verkocht aan Bowmore Distillery Company ltd.

Bowmore houdt van zijn traditie

Wat Bowmore heel bijzonder maakt is dat zij zich heel strikt houden aan hun traditie.
Alle processen wat ze doorlopen om de perfecte whiskey te maken is de afgelopen twee eeuwen nauwelijks veranderd. Zo verbouwen ze hun eigen gerst. Deze wordt nog altijd op een klassieke manier met de hand gedraaid door de zogenaamde “maltman”. Hun mout is een van de meeste bekende en wordt ook het meest verkocht over de hele wereld door diverse andere whiskey distilleerderijen. Bowmore distilleerderij ligt op het eiland Islay aan de westkust. Ze maken gebruik van het water dat uit afkomstig is uit de Laggan River.

Bezoek de eeuwenoude Bowmore Distilleerderij.

Ben je nieuwsgierig hoe ze bij Bowmore op een traditionele manier whiskey maken? Dan raden wij zeker aan om hier een rondleiding te nemen en door een gids het proces laten zien. Bowmore heeft een jaarlijks festival van Feis Ile. Daar komen de whisky fans van over de hele wereld langs om met de hand gemaakte Bowmore Feis Ile te proeven of kopen.

Bowmore smaak

Over het algemeen staat Bowmore bekend om hun turf en rokerige smaak. Dit komt mede doordat ze gerst op turfgrond verbouwen. Tijdens het rijpen worden alle whiskey’s bewaard in Amerikaanse eikenvaten in koude, vochtige en donkere ruimtes wat onder het zeeniveau ligt.

Bekende Bowmore merken:
– Bowmore No.1
– Bowmore 9 years old
– Bowmore 12 Year Old
– Bowmore Enigma 12 Year Old
– Bowmore Mariner 15 year old
– Bowmore 15 Years old single malt Golden & Elegant
– Bowmore 17 Years Old
– Bowmore 18 years old
– Bowmore 21 Year Old
– Bowmore 25 years old – Smalle batch Release
– Bowmore 27 Years old Single malt Port Cask
– Bowmore 2000 Bourbon Hogshead
– Bowmore Legend:
– Bowmore Vintage 1988
– Bowmore Vault edition First Release
– Bowmore Surf:
– Bowmore Dusk:
– Bowmore Darkest:
– Bowmore Dawn:
– Bowmore Cask Strength: