Benriach

Als je op zoek bent naar een heerlijke whiskey, is Benriach Whiskey zeker een goede keuze. De whiskey is afkomstig van de Benriach Distillery, gevestigd in het dorp Benriach, in de Speyside regio van Schotland en staat bekend om hun duurzame en milieuvriendelijke aanpak. Al met al is Benriach Whiskey een uitstekende keuze voor liefhebbers van Schotse whiskey die op zoek zijn naar kwaliteit en duurzaamheid. Of je nu op zoek bent naar een rokerige peated whiskey of een fruitige whiskey, Benriach heeft iets voor iedereen.

Benriach Whiskey van de Benriach Distillery

Benriach Distillery werd opgericht in 1898 en staat bekend om hun gevarieerde selectie aan single malt whiskey’s. Het bedrijf werd opgericht door John Duff, maar ging in de jaren zestig bijna failliet. De distillery werd vervolgens overgenomen door de Distillery Company en daarna door de Benriach Distillery Company, die het bedrijf weer op de kaart heeft gezet als één van de belangrijkste producenten van single malt whiskey in Schotland. Benriach maakt gebruik van verschillende soorten gerst om hun whiskey te produceren, waaronder peated en unpeated gerst. De peated Benriach Wishkey’s staan vooral bekend om hun intense rooksmaak, die verkregen wordt door het drogen van de gerst met turf. De unpeated Benriach Whiskey’s hebben daarentegen een mildere, fruitigere smaak. In de afgelopen jaren heeft Benriach ook geëxperimenteerd met het gebruik van verschillende vaten voor de rijping van hun whiskey, waaronder portvaten, Madeira vaten en zelfs bourbonvaten. Dit heeft geresulteerd in unieke. Gevarieerde smaken in hun single malt whiskey’s.

Duurzame en milieuvriendelijke aanpak

Benriach maakt gebruik van hervernieuwbare energiebronnen, zoals zonne-energie en houtkachels, om de distilleerderij te laten draaien en hebben ook een natuurreservaat op het terrein om de lokale biodiversiteit te behouden. Hierdoor is de Schotse whiskey een perfecte keuze voor whiskey liefhebbers die niet alleen van een heerlijke whiskey houden, maar ook milieubewust zijn en op zoek zijn naar kwalitatieve en duurzame whiskey’s.

Verschillende soorten whiskey’s

Benriach heeft een aantal verschillende whiskey’s, waaronder de Benriach 10 Yeard Old, de Benriach 12 Years Old en de Benriach 20 Years Old. De 10 Years Old is een single malt whiskey met een fruitige smaak, terwijl de 12 Years Old Whiskey een rijkere, sherry geïnfuseerde smaak heeft. De 20 Years Old is een complexe whiskey met tonen van gedroogd fruit, honing en een vleugje rook.

Benriach Single Malt

Benriach Single Malt Whiskey is een uitzonderlijk mooie en heerlijke whiskey, afkomstig uit het hart van Schotland. De Benriach Single Malt Whiskey is gemaakt van de allerbeste gerst en water uit de omgeving en wordt gedistilleerd in koperen potstills om de volle, rijke smaken te behouden.

De whiskey wordt gemaakt van gerst, dat eerst wordt gekiemd en vervolgens wordt gedroogd om suikers te concentreren. Dit proces wordt vervolgens gevolgd door het malen van de gerst, het toevoegen van het water en het laten fermenteren. Na het distilleren wordt de whiskey gerijpt in verschillende soorten eikenvaten, zoals sherryvaten, bourbonvaten en Portugese portvaten. Dit geeft de Single Malt Whiskey zijn unieke karakter en complexe smaken.

De whiskey heeft een mooie amberkleur en een verleidelijke neus met tonen van geroosterde noten, zoete karamel en een vleugje kruiden. In de smaak komen deze smaken nog meer naar voren, met een aanhoudende afdronk van vanille, honing en zoete sherry.

Of je nu een whiskeykenner bent of gewoon op zoekt bent naar een heerlijke single malt whiskey die vol van smaak is, de Benriach Single Malt is zeker een whiskey die je moet proberen. Deel deze karaktervolle whiskey met vrienden of geniet alleen van een glas single malt whiskey na een lange dag. Proost!