Ballantine's Whiskey

In het Schotse Dumbarton vind de op één na meest verkochte whisky van Schotland: Ballantine’s. Al vanaf 1827 wordt deze whisky geproduceerd, en vooral in Europa is het een populaire keuze. In de 19e eeuw was het als Schotse boer de normaalste zaak van de wereld om whisky te distilleren. Zo ook voor George Ballantine, die diverse soorten whisky’s vanuit zijn winkeltje in Edinburgh begon te verkopen. Zo is het balletje gaan rollen, totdat Ballantine’s is uitgegroeid tot het grote merk dat het nu is.

De whisky’s van Ballantine’s zijn stuk voor stuk blended, wat inhoudt dat diverse whisky’s gemixt en gecombineerd zijn om zo over de gehele linie een consistente kwaliteit te kunnen waarborgen. Er zijn in totaal 7 soorten whisky van Ballantine’s, elk met hun eigen karakteristieken en distinctieve smaken. Zacht, zoet, kruidig, rijk, rokerig, aromatisch, fruitig… wat je ook zoekt in een whisky, Ballantine’s heeft het allemaal. Hieronder is een selectie gemaakt van een aantal favorieten. Bij ons zijn er elke 2 weken weer nieuwe Whiskey aanbiedingen hou deze goed in de gaten want wie weet zitten er dit keer een aantal Ballantines whiskey tussen.

Ballantine’s Finest

Ballantine’s Finest, ook wel bekend als Ballantine’s 100CL, is een blend die te omschrijven valt als zacht. Toch is deze whisky een ware avontuur voor je tong, want er vallen vele smaken te proeven. Appel maar ook bloemige vleugen zijn te detecteren. Deze unieke combinatie maakt het drinken van deze drank een uniek avontuur, elke keer weer.

Ballantine’s Brasil

Deze 70 CL fles is een combinatie van Schotland en Brazilië. Deze blend bestaat uit zo’n 40 malt- en graanwhisky’s uit vier bekende whiskyregio’s uit Schotland: Speyside, Highlands, Lowlands en Isla. Dankzij het vleugje van de Braziliaanse limoen ontstaat een unieke smaak die elke zomerse dag zal verrijken. Zoet, en tevens lekker in combinatie met appelsap.

Glentauchers

Glentauchers is één van de meest bekende distilleerderijen van Schotland. Het is dan ook een slimme zet om een samenwerking aan te gaan met Ballantine’s. De Glentauchers single malt bevat een blend van vele Ballantine’s whisky. Zacht, bloemig met zoete invloeden zoals framboos en Citrus. Op de achtergrond valt tevens hazelnoot te detecteren.

Ballantine’s 12 years

Een blended whisky waarbij de leeftijd van de jongste whisky die deze blend bevat een leeftijd van 12 jaar heeft. Deze blend valt te omschrijven als fris, zacht en romig. Door de honing ontstaat een aangenaam zoete smaak, welke tevens tonen van bloemen en eiken bevat. Er is tevens een pure malt versie van deze Ballantine 12 years, welke iets dieper van smaak is dankzij de kruiden en de zoete honing.