Akashi whiskey

Ben jij op zoek naar die unieke Japanse Akashi whiskey? Niet verwonderlijk, want dit is een heerlijke whiskey met een karakteristieke smaak. De whiskey is in meerdere verschillende smaken te krijgen, die allemaal zo hun eigen unieke element toevoegen aan de smaak.

Wat is Akashi whiskey precies?

Akashi Whiskey is een populaire Japanse whisky, die wordt gemaakt door de White Oak distilleerderij in de Japanse plaats Akashi. Het is een single malt whiskey die wordt geproduceerd met gerst dat in Japan is geteeld en gedistilleerd. De whiskey wordt gerijpt in eiken vaten die oorspronkelijk zijn gebruikt voor bourbon- of sherryproductie, waardoor de smaak van de whisky uniek is. Veel mensen beschrijven de smaak als zacht en fruitig, met tonen van vanille en karamel. Deze whiskey is een populaire keuze onder de echte liefhebbers van Japanse whisky.

De unieke smaak van Akashi Japanese whiskey

De whiskey van Akashi is een typische Japanse whiskey. Whiskeys uit dit land kenmerken zich over het algemeen op een paar verschillende manieren. Japanse whisky wordt vaak gemaakt op dezelfde manier als Schotse whisky, maar dan wel met een aantal specifieke aanpassingen. Zo wordt bijvoorbeeld vaak gebruik gemaakt van bijzondere rijpingsvaten, gemaakt van bijvoorbeeld de Mizunara-boom (Japanse eik). Dit geeft geheel eigen smaken en aroma's. Ook duurt het rijpingsproces van Japanse whiskey over het algemeen langer, wat dan weer leidt tot een complexere smaak met vollere aroma's.

Genieten van Akashi Red Whiskey

Een van de blends die er van Akashi te krijgen is, is de Akashi Red Whiskey. Akashi Red Whiskey is een populaire variant. Terwijl de gewone whiskey van Akashi een single malt whiskey is, is Red een blend van verschillende soorten whiskey, waaronder malt en grain whiskey. Een van de belangrijkste verschillen tussen beide smaken is dat de Red Whisky gerijpt is in Shochu vaten, die oorspronkelijk gebruikt werden voor de productie van Japanse shochu (een soort alcoholische drank gemaakt van gerst of rijst). Dit geeft de whiskey dan weer een unieke smaak en aroma's, die heel anders zijn dan die van gewone Akashi. Deze is, zoals hiervoor al benoemd, gerijpt in bourbon of sherry vaten. De Red Whiskey wordt vaak beschreven als een meer complexe en vollere smaak dan gewone Whisky, met tonen van fruit, hout en kruiden. Je drinkt dit over het algemeen met iets zoetig of zuur, zoals tonic of een citroenschijf.

Kies voor een zoetere smaak Akashi Meisei whiskey

Een andere populaire smaak van deze whiskeymaker is de Akashi Meisei whiskey. Akashi Meisei whiskey heeft een complexe smaak met tonen van vanille, karamel, geroosterde noten en een hint van sherry. De smaak heeft een milde zoetheid en een goede balans tussen zoetheid, zuurheid en bitterheid. De afdronk is lang en smeuïg met tonen van geroosterde amandelen, kruiden en een hint van eiken. De smaak van Akashi Meisei whiskey is uniek, maar ook weer een goed voorbeeld van wat je mag verwachten van Japanse whiskey.

Waarom kiezen voor Akashi whiskey single malt?

Met al die heerlijke whiskeys die er te krijgen zijn, waarom zou je dan juist voor deze whiskey kiezen? Akashi single malt whiskey is een goede keuze voor liefhebbers van whiskey die op zoek zijn naar een unieke smaakervaring met een hoge kwaliteit. Japan is nu eenmaal een land met een rijke traditie op het gebied van whiskey. Daar haal je gelijk ook een stukje prestige mee in huis. Het is niet alleen maar genieten van deze whiskey, maar je laat aan gasten zien dat je verder kijkt dan wat er alleen maar uit Schotland komt!