Whiskey Festivals in Nederland in 2024: proef de beste whiskies op unieke locaties

Whiskey festivals zijn de ultieme manier om kennis te maken met de rijke smaken en geschiedenis van deze populaire drank. In 2024 zijn er verschillende whiskey festivals te bezoeken in Nederland, waarbij je kunt genieten van de beste whisky’s van binnen- en buitenland. Ben jij een liefhebber van whiskey? Dan wil je zeker een Whiskey festival 2024 bezocht hebben!

Whiskey Festival Groningen

Op het Whiskey Festival Groningen kun je proeven van meer dan 100 verschillende whisky’s. Deze unieke smaken zijn afkomstig uit verschillende landen, zoals Schotland, Ierland, Japan, Canada en de Verenigde Staten. Bovendien kun je terecht voor lezingen en proeverijen met professionele whisky-experts. Zo leer je alles over de productie, smaak en geschiedenis van deze drank. Het Whiskey Festival in Groningen is een leuke manier om je whiskey-kennis te vergroten en te genieten van de beste smaken.

Whiskey Festival Den Haag

Op het Whiskey Festival Den Haag kun je genieten van een ruim aanbod aan whiskey’s uit de hele wereld. Er is een grote tent waar je verschillende whiskey’s kunt proeven en er zijn ook verschillende stands waar je kennis kunt maken met de whiskeymakers zelf. Bovendien is er een leuke foodmarkt waar je heerlijke hapjes kunt eten die perfect combineren met de whiskey’s. Dit festival vindt plaats van 15 tot en met 17 november 2024 in de Grote Kerk in Den Haag.

Whiskey Festival Rotterdam

Loods of Whisky is een kleinschalig festival dat zich richt op whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar een ongedwongen sfeer. Het festival wordt gehouden in een loods in Rotterdam. Datum voor 2024 is nog niet bekend maar hou onze website in de gaten!

Whiskey Festival Leiden

In Leiden kun je terecht op het Whiskey Festival Leiden, waar je kunt genieten van een ruim aanbod aan whiskey’s van topmerken. Bovendien zijn er verschillende masterclasses waarbij je meer kunt leren over de productie van whiskey en hoe je deze het beste kunt proeven. Er is ook een leuke foodmarkt waar je heerlijke hapjes kunt eten die perfect combineren met de whiskey’s.

Whisky Festival Alkmaar

Op het Whisky Festival Alkmaar kun je genieten van een ruim aanbod aan whiskey’s uit de hele wereld. Er zijn verschillende stands waar je kennis kunt maken met de whiskeymakers en waar je de verschillende whiskey’s kunt proeven. Bovendien is er een leuke foodmarkt waar je heerlijke hapjes kunt eten die perfect combineren met de whiskey’s.

Whiskey Festival Utrecht

Ook het Whiskey Festival Utrecht is een niet te missen evenement voor liefhebbers van deze krachtige drank. Op dit festival kun je genieten van verschillende soorten whiskey uit binnen- en buitenland, terwijl je ook kunt leren over de geschiedenis en productie van deze unieke drank. Tijdens het Whiskey Festival Utrecht kun je deelnemen aan verschillende proeverijen en masterclasses, gegeven door ervaren whiskey-experts. Hier kun je meer te weten komen over de verschillende smaken en aroma’s van whiskey, en hoe je deze het beste kunt combineren met andere dranken of gerechten.

Al met al is het bezoeken van een whiskey festival in 2024 een unieke gelegenheid om te genieten van de beste whiskey’s, terwijl je tegelijkertijd ook nog eens iets nieuws leert. Wees er wel snel bij, want de kaarten voor dit populaire evenement gaan snel de deur uit!

Whiskey Festival Delft

Vanwege het grote succes van de drie eerdere edities zal het festival in 2024 zowel op zaterdag 2 maart als zondag 3 maart plaatsvinden. En ook nu kan je weer kiezen uit honderden verschillende whisky’s bij de standhouders uit Nederland en België. Door de lage entreeprijs valt er veel te genieten. In 2024 zijn er ook weer nieuwe standhouders aanwezig, dus ook weer een nieuw aanbod van mooie whisky’s. Daarnaast biedt WestCord Hotel een mooi arrangement met overnachting, ontbijt en diner.

Al met al is het bezoeken van een whiskey festival in Delft een unieke gelegenheid om te genieten van de beste whiskey’s, terwijl je tegelijkertijd ook nog eens iets nieuws leert. Wees er wel snel bij, want de kaarten voor dit populaire evenement gaan snel de deur uit!

Whiskey Festival Apeldoorn

dit kleinschalige festival op zondag 10 maart is een viering van smaak, traditie en gezelligheid. We kijken ernaar uit om je dit jaar (opnieuw) te verwelkomen op een reis vol verrassingen en genot.
Het festival belooft een onvergetelijk evenement te worden voor whiskyliefhebbers van alle niveaus. Of je nu een doorgewinterde kenner bent of net je ontdekkingsreis in de whiskywereld begint, er is voor ieder wat wils. Proef, ontdek en laat je betoveren door de ongeëvenaarde smaken en de warme ambiance van Station Royaal. Door de lage entreeprijs valt er veel te genieten. De gepassioneerde standhouders zullen je verrassen met hun uitgebreide selectie van mooie, zeldzame en hoogwaardige whisky’s. Zie wij jou ook dit jaar terug bij Whiskey festival in Apeldoorn?

Whiskey Festival aan het strand

Is een festival dat wordt gehouden op het strand van Wijk aan Zee. Het festival biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van whisky in een ontspannende omgeving. Festival staat gepland op Zaterdag 12 oktober.

Het leuke aan deze festival is dat het gecombineerd is met rum dus je smaakpapillen worden lekker verwent hier.  Verwachting is dat er ongeveer 40 stands aanwezig zullen zijn met ruim 600 rums en whiskeys om te proeven!! Tickets zijn hier te krijgen Festival aan zee