Whiskey bars in Nederland

Voor een goed glas whisky hoef je tegenwoordig niet meer helemaal naar Schotland af te reizen. In Nederland zijn er ook een aantal gespecialiseerde whiskybars te vinden. Wij zetten de beste whiskey bars voor jou op een rijtje.

Whiskeybar Amsterdam

Whiskeybar L&B

Een van de bekendste whiskeybar in Amsterdam is Whiskeybar L&B. Deze bar bestaat al sinds 1971 en is inmiddels uitgegroeid tot de meest toonaangevende whiskybar van Nederland. In de collectie zijn maar liefst 2100 whiskies te vinden. Je kunt hier terecht voor Schotse malt whisky’s, maar ook Ierse, Amerikaanse, Canadese en Japanse bottelingen. Het is ook mogelijk om een eigen proeverij samen te stellen van drie of zes glazen.

J.D. William’s Whisky Bar

Sinds januari 2015 is J.D. William’s Whisky Bar een mooie aanwinst voor Amsterdam. De bar bevindt zich in de Jordaan. Op het menu vind je niet alleen de allerbeste whiskies, maar ook fusion gerechten met Japanse, Amerikaanse en Mexicaanse invloeden. Ook staan er whisky gemarineerde ribbetjes op de kaart. De Amerikaanse eigenaar heeft een uitgebreide kennis en kan je zeker helpen bij het uitkiezen van een mooie whiskey.

Whiskeybar Den Haag

Huppel the Pub

Alleen al voor de naam, zou je een keer naar Huppel the Pub moeten gaan. Dit is een gezellig bruin biercafé in het oude centrum van Den Haag. Je kunt kiezen uit ongeveer 150 soorten whisky. Ook schenken ze 60 soorten speciaalbier, waaronder hun eigen bier: HuppelAle. Vanaf 8 personen kun je een wkiskey proeverij afnemen. De proeverij bestaat uit één whisky uit één van de vijf regio’s van Schotland. Je proeft dus een whiskey uit de Lowland, Speyside, Orkney, Cambeltown en een Islay.

Shelby Public House

Fans van Peaky Blinders moeten zeker eens een bezoekje brengen aan Shelby Public House in Den-Haag, Je kunt hier niet alleen whiskey drinken, maar ook nog eens lekker eten. Shelby Public House bestaat uit twee gedeeltes. In het eerste gedeelte kun je lekkere cocktails drinken en whisky. In het tweede gedeelte kun je terecht voor een hapje eten. Op het menu vind je klassiek, Engelse gerechten zoals pork ribbs of fish and chips. Ook aan de vegetariërs is gedacht. Zo staat er een geheel plantaardige tikka masala pie op het menu.

Whiskeybar Rotterdam

Jacks’ Cigar Bar & Lounge

Ook in Rotterdam zijn er genoeg plekken waar je kunt genieten van een heerlijke whiskey. Een van die plekken is Jacks’ Cigar Bar & Lounge. Hier kun je onder het genot van een sigaar genieten van een goed glas whiskey. Je kunt kiezen uit 60 sigaren. Door de zwoele jazz- en loungemuziek, waan je je voor even helemaal in Cuba.

Café Stalles

Ook café Stalles is al jaren een begrip in Rotterdam als het om whiskey gaat. In deze gezellige kroeg worden meer dan 190 soorten whisky’s en 100 verschillende bieren geserveerd. Zo is er genoeg keuze voor iedereen! Ook hier kun je een whiskey proeverij boeken. Kies voor de Japanse whisky’s, een combi van Ierse, Schotse en/of Amerikaanse whiskey’s. Ook is er een single malt proeverij.

Whiskeybar Utrecht

The Malt Vault

Als je op zoek bent naar een goede whiskeybar in Utrecht, dan kom je al snel bij The Malt Vault terecht. De zaak zit in de Voorstraat en doet je meteen denken aan een old fashioned gentlemen’s club. Dit is dan ook een plek waar je komt om whiskey te proeven en met elkaar te praten. Je hebt de keuze uit 130 verschillende whiskey’s. Said is de Australische eigenaar van de bar. oorspronkelijk uit Australië. Daarvoor had hij een whiskeyclub in Londen.

Whiskeybar in overige steden van Nederland

Tot slot nog een whiskeybar uit Bergen op Zoom. Roosevelt Whiskeybar & Club bevindt zich in de kelder van drankenspeciaalzaak DH17. Je kunt hier niet alleen genieten van een goed glas whiskey, maar ook leren om goede whisky-cocktails te maken. De collectie bestaat voornamelijk uit luxe whisky’s. Daarnaast schenken ze hele exclusive whiskey’s zoals Ardbeg 25yo, Teeling 25yo en Single Rum Cask.