Top 5 goedkope whiskey’s

Misschien denk je dat whiskey per definitie een duur drankje is. Maar niets is minder waar. Er is ook zeker goedkope whiskey verkrijgbaar. Deze heeft ook een prima smaak. Misschien niet zo hoogstaand als die ene speciale whiskey uit 1937 die de landelijke krant haalt vanwege zijn sublieme smaak, maar het is ook zeker geen whiskey die smaakt naar oude kranten. Er zijn een aantal verschillende whiskey merken die zich focussen op doelgroepen die minder geld willen besteden aan whiskey. Dit is de top 5 van de beste goedkope whiskey waar je zeker van zult genieten als liefhebber. De top 5 bestaat uit whiskey’s die je voor onder de 20 euro per fles kunt kopen. Dat whiskey een relatief dure drank is houdt verband met het productieproces voor whiskey en het lange rijpingsproces.

1. Finlaggan Original Single Malt

De whiskey van Finlaggan komt van het bekende Schotse eiland Islay waar ze weten hoe ze whiskey moeten maken. Deze Single Malt heeft een robuuste krachtige smaak. Je proeft de turf en de heerlijke afdronk blijft lang hangen. Deze whiskey is omgeven met mysterie. Het verhaal gaat al heel lang dat de samenstelling van de Finlaggan whiskey niet altijd hetzelfde is. Desondanks is het een whiskey met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding.

2. Bush Mills Black Bush

Bush Mills Black Bush is een uitstekende goedkope whiskey. Hij dankt zijn donkere kleur aan de rijping in Oloroso sherryvaten in Ierland. De whiskey is grotendeels drievoudig gedestilleerd en dat komt terug in de verfijnde smaak. Deze whiskey rijpt 8 tot 10 jaar en dat proef je aan de fruitige en krachtige afdronk. Dit is één van de beste goedkope whiskey’s uit Ierland.

3. Buffalo Trace Bourbon

De Buffalo Trace Bourbon komt uit Frankfort aan de Kentucky River in de Verenigde Staten. De Buffalo Trace wordt al vele jaren geproduceerd door dezelfde familie. Deze whiskey heeft een rokerige smaak die wordt vermengd met fruitige smaken, kaneel, hout en anijs, waardoor het een whiskey is die bij velen in de smaak zal vallen. Deze Bourbon dankt zijn naam aan de buffeltrek in de omgeving waar hij wordt gemaakt. De buffels steken de Kentucky River over, vandaar Buffalo Trace

4. Islay Mist Peated Reserve

De Islay Mist Peated Reserve komt eveneens van het beroemde whiskey eiland dat voor de kust van Schotland ligt. Ook dit is een goedkope whiskey die er zijn mag. Een uitstekende smaak die sinds de jaren 20 van de vorige eeuw wordt geproduceerd. Deze whiskey heeft een heerlijk rokerige smaak die de drank dankt aan het blenden van onder andere het bekende merk Laphroaig. Deze whiskey is een echte aanrader voor iedereen die met whiskey kennis wil maken.

5. Four Roses

Four Roses is een bourbon met een uitstekende smaak en bovendien een zeer aantrekkelijke prijs. De beste goedkope whiskey uit Amerika heeft een uitstekende en inspirerende smaak. Four Roses maakt verschillende whiskey’s die zijn gebaseerd op 2 verschillende graanmengsels en vijf verschillende gisten. Deze whiskey wordt al sinds het eind van de 19e eeuw geproduceerd en tot op de dag van vandaag is men bezig om de smaak verder te verfijnen